CaledoniA

Éreztél már úgy, hogy tennél valami nagyot, de nem jutott eszedbe semmi...?

Linkblog

HTML

vallásosság

2008.03.31. 00:12 | levéd | 3 komment

Miért vallásosak az emberek?

Én is voltam vallásos, közben néha hitem is volt...

Hitem most is van, vallásos nem vagyok. Nem járok templomba, nem gyónok, nem olvasom és idézem vallásos buzgósággal a Bibliát. Viszont tudok imádkozni - magamban. Tudok gyónni - magamban. Nem hiszem, hogy attól, hogy különböző szertartásokon részt vesz az ember, élőbb a hite, mint annak, aki erkölcsösen él és hisz Istenben. Nem attól bocsátódik meg egy bűnöm, hogy elmondom egy papnak, hanem attól, hogy megbánom, és törekszem arra, hogy többé ne kövessem el. Hány ember jár megszokásból templomba, hány ember pletykál a templomban vagy előtte? Hány ember öltözik ki a legszebb, legújabb ruhájába, hogy elmenjen a templomba mutogatni magát? És közben semmi köze ahhoz, amiról a Bibliában írnak arról a Jézusról, aki állítólag az Isten fia volt, de aztán ki tudja. Mindenesetre ember az biztos volt. Jó ember. Tudta mire van szükség. Aztán felhasználták egy világvalláshoz, ami embereket ölt az Ő szent nevében... Nah, ezért nem vagyok vallásos...

Szebb napot, és egy csöpp emberséget...

A bejegyzés trackback címe:

https://caledonia.blog.hu/api/trackback/id/tr10403963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Roger Falconi · http://napizene.blog.hu 2008.03.31. 00:56:40

Tök igazad van. Nem akarlak amúgy kiábrándítani, de a vallás mint olyan a világtörténelem legnagyobb üzlete... olyan mint a coca cola, meg a mekdonálc, csak ez nem kézzel fogható terméket ad el, ezért olyan sikeres... és még hatalmat is ad a hívők felett.

Roger Falconi · http://napizene.blog.hu 2008.03.31. 00:58:21

jah és fent el van írva a dátum mellett, "levéd" van levél helyett! ezt majd moderáld ki nyugodtan :-)

levéd 2008.03.31. 17:17:53

hehe

köszönöm, hogy kommentre méltattál

levéL
süti beállítások módosítása